28 december 2020

Ridderkerker Rick van de Waerdt kandidaat TK2021

Ridderkerker Rick van de Waerdt kandidaat TK2021

Verpleegkundige in hart en nieren en kandidaat voor de TK-verkiezingen van 2021; ik ben Rick van de Waerdt, 27 jaar en woonachtig in Ridderkerk. In het dagelijks leven werk ik op één van de corona-afdelingen in het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis in Rotterdam. Voordat ik in het ziekenhuis ging werken, heb ik een aantal jaren in de thuiszorg en ouderenzorg gewerkt. Met eigen ogen heb ik gezien hoe de druk in de zorg de afgelopen jaren toe is genomen en nog steeds toeneemt. Niet alleen vanwege het personeelstekort, maar helaas ook door administratieve rompslomp. Een helpende, verzorgende of verpleegkundige gaat echter niet om die reden de zorg in, maar om de nodige zorg te bieden aan de medemens. Uit eigen ervaring weet ik dat deze periode veel emoties en spanning oproept. Gelukkig heb ik een vrouw naast me waar ik mijn verhaal kwijt kan na een hectische werkdag. 

Sinds de uitbraak van het coronavirus heb ik met enige regelmaat contact gehad met Kees van der Staaij om hem op de hoogte te stellen van wat er gaande is en de zorgen die er zijn. Door de korte lijntjes is het regelmatig gebeurd dat de SGP mondelinge en schriftelijke vragen over besproken onderwerpen indiende bij de minister. Het doet mij goed dat de SGP de zorgen van de werkvloer serieus neemt en daarmee aan de slag gaat. Het is leuk dat er een aantal maanden terug geapplaudiseerd werd voor alle zorgmedewerkers, maar dat is niet voldoende. VVD, CDA, D66 én de CU liepen weg toen er gestemd werd voor een hoger salaris, terwijl de broeders en zusters aan het bed vasthielden aan hun verantwoordelijkheid. De SGP heeft in haar verkiezingsprogramma opgenomen dat er loopbaanperspectief moet blijven voor de mbo-verpleegkundige. Ervaring en kennis is namelijk belangrijker dan scholingsniveau. De komende tijd ga ik me inzetten voor de broeders en zusters die aan het bed staan. Met deze verantwoordelijke en eervolle taak gaf de SGP mij de mogelijkheid om de zorg een stem te geven. Dat is een grote eer en het verraste mij dan ook dat ik de vraag kreeg of ik mij wilde kandideren voor de TK-verkiezingen 2021. 
Tijdens mijn diplomering legde ik de eed af, waar ik in deze tijd veel steun aan mag hebben. Gelukkig mogen we de zekerheid hebben dat God alle dingen bestuurt en leidt en daarom zal ik in afhankelijkheid van Hem mijn verantwoordelijke taak uit mogen voeren. 'Zo waarlijk helpe mij God almachtig.'