3 maart 2014

Daan Kardol

Een kort interview met de nummer 5 van de SGP-lijst, Daan Kardol.

Stel jezelf eens voor.

Mijn naam is Daan Kardol (31). Ik ben getrouwd, vader van een zoon en sinds 2006 woon ik in Ridderkerk. Voor die tijd heb ik in Barendrecht gewoond. Rotterdam is de stad waar ik werk als gecertificeerd makelaar en taxateur. Verder heb ik naast mijn werk een studie bedrijfskundig management afgerond. Vanaf 2010 zit ik in het bestuur van de SGP kiesvereniging in Ridderkerk. Ik houd me onder andere bezig met het bijhouden van de website en het verzorgen van de nieuwsbrief. Sinds vorig jaar ben ik ook actief betrokken bij de voorbereiding van de verkiezingscampagne. Voor 19 maart 2014 D.V. sta ik als kandidaat-raadslid op nummer 5 van de SGP-lijst.

Waarom wil je raadslid worden voor de SGP?

Van jongs af aan volg ik met belangstelling de landelijke politiek. Mijn betrokkenheid bij de plaatselijke politiek is het gevolg van mijn bestuursactiviteiten voor de SGP in Ridderkerk. Ik vind het belangrijk om maatschappelijk een bijdrage te leveren. De Bijbel roept ons hier ook toe op. Vorig jaar werd mij gevraagd of ik mij kandidaat wilde stellen voor de a.s. gemeenteraadsverkiezingen. Na enige bedenktijd heb ik ja gezegd. Ik besef dat de verantwoordelijkheid groot is en dat de taken veelomvattend zijn. Toch hoop ik me met Gods hulp dienstbaar te  stellen. 

 Wat wil je bereiken/ wat zijn je belangrijkste doelen?

Stáán voor de zes speerpunten van de SGP Ridderkerk. Hieronder geef ik wat weer van mijn persoonlijke beleving hierbij.

1. Bestuur in vertrouwde handen; als SGP-raadslid neem ik verantwoordelijkheid vanuit een duidelijke visie. Ik laat mij daarbij niet leiden door de waan van elke dag.
2. Een veilige gemeente; als SGP-raadslid zet ik in op een waakzame overheid met oplettende onderdanen.
3. Een aantrekkelijke gemeente; als SGP-raadslid werk ik aan een gemeente die zich proactief opstelt richting haar inwoners en de kwaliteit van de buitenruimte verbeterd.
4. Een sociaal krachtige gemeente; als SGP-raadslid sta ik voor het bevorderen van het naaste zijn en het veilig stellen van noodzakelijke zorg.
5. Een bedrijvige gemeente; als SGP-raadslid stimuleer ik de gemeente mee te denken met ondernemers en alert te zijn op kansen om extra banen te creëren.
6. Een gemeente met een gezond huishoudboekje; als SGP-raadslid zie ik erop toe dat geld verantwoord wordt besteed en er niet meer geld uitgaat dan dat er binnenkomt.    

Het is mijn doel om onder andere voor deze punten binnen de raad draagvlak te krijgen. Ik wil mij hiervoor constructief opstellen. Buiten de raad wil ik luisteren naar het verhaal van mensen uit de gehele breedte van de Ridderkerkse samenleving. Daarnaast vind ik het belangrijk om in contact te blijven met de eigen achterban.

Waarom moeten de kiezers op de SGP stemmen?

De SGP is een solide partij die al meer dan 90 jaar daadkrachtig en principieel regeren voorstaat. In de afgelopen 4 jaar heeft de SGP dat kunnen bewijzen als coalitiepartij in de Ridderkerkse gemeenteraad. U kunt ervan op aan dat de SGP een vaste koers blijft varen, op Bijbels kompas.
Wij zetten alle zeilen bij!