13 maart 2014

Anton Rottier

Een kort interview met de nummer 2 van de SGP-lijst, Anton Rottier.

Stel jezelf eens voor.

Mijn naam is Anton Rottier (50), getrouwd met Wilma en vader van Jacomijn (10), Hannah (8), Niek (7) en Lucas (5). In het dagelijks leven ben ik projectmanager bij BAM Energie. Wij verwerven en realiseren grootschalige energieprojecten. Mijn aandachtsgebied is biomassa en groene projecten. Zo werk ik momenteel aan een project waarbij brandstof voor trucks zal worden geproduceerd uit gras. Wij ontwerpen dan deze installatie in samenwerking met vele onderleveranciers. Samenwerken en communicatie zijn sleutelwoorden in deze best complexe omgeving.

Wij wonen met veel genoegen sinds 2011 in Ridderkerk.

Ervaring met de politiek heb ik opgedaan in de tijd dat wij in Den Haag woonden, waar ik voorzitter ben geweest van de kiesvereniging. Wij hadden een zetel in de raad samen met de ChristenUnie. Het tot stand van deze samenwerking was iedere vier jaar een enerverend traject!

Verder ben ik een tiental jaar kerkenraadslid geweest van de Gereformeerde Gemeente 's-Gravenhage.

Waarom wil je raadslid worden voor de SGP?

De politiek heeft altijd mijn interesse gehad. Vanaf mijn 18e ben ik lid van de SGP. Ridderkerk is mijn vierde kiesvereniging, na Reimerswaal, Den Haag en het Westland.
Het bestuur heeft mij gevraagd voor de positie van raadslid. Ik heb een aantal raadsvergaderingen bezocht en ben enthousiast geworden.
Als raadslid mag je vertegenwoordiger zijn van de burgers van Ridderkerk en opkomen voor hun belangen.
Ook mogen wij uitkomen voor onze levensovertuiging vanuit Gods Woord en praktisch deelnemen aan het bestuur van de gemeente.
Verder vind ik het ontspannend om naast werk en gezin nog iets heel anders te doen.

Wat wil je bereiken/ wat zijn je belangrijkste doelen?

De belangen dienen van alle burgers van Ridderkerk. Het moet voor alle inwoners aantrekkelijk zijn om hier te wonen en te werken. Het verkiezingsprogramma van de SGP biedt daartoe goede mogelijkheden en dat wil ik met enthousiasme uitvoeren.
Het is belangrijk dat de gemeente de nieuwe taken op het gebied van zorg en arbeid goed voorbereid en uitvoert. Ook veiligheid zal ik veel aandacht geven. Bedrijvigheid is belangrijk voor de werkgelegenheid. Vanuit mijn werk heb ik veel affiniteit met de inrichting van de openbare ruimte en milieu. Duurzaamheid en energiebesparing mogen op hoger plan komen.

Verder blijken veel burgers van Ridderkerk teleurgesteld in de politiek, vooral door de Haagse politiek. Op plaatselijk niveau wil ik graag hun vertrouwen winnen.


Waarom moeten de kiezers op de SGP stemmen?

De SGP is een principiële partij met duidelijke standpunten en een vaste koers. Aan de SGP weet je wat je hebt. Betrouwbaarheid en eerlijkheid zijn kernkwaliteiten.

Het gaat de SGP om het welzijn van de burger. Een flinke SGP fractie in de raad en daarbij liefst ook een SGP wethouder in het college biedt de weg om deze doelen te bereiken. Uw stem kan daarvoor doorslaggevend zijn. Stem daarom op 19 maart voor de SGP.